Повечето изследователи са съгласни, че пиенето на няколко чаши кафе на ден, има своите ползи за здравето... Сякаш имаме нужда от извинение, за да пием кафе? Добре, но какво, ако можеш и да похапваш от сутрешната си напитка? Това е целта на професор Дениел Пърлман от университета Брандейс, който е разработил брашно смляно от частично изпечени и замразени зелени зърна кафе, докладва Eater.

"Това брашно съдържа 2.5% кофеин от теглото си, т.е. ако да кажем прибавим 4гр. в мъфина ни за закуска това би било еквивалента на чаша кафе. " Пърлман обяснява. "Очаквам да се абсорбира малко по-бавно от кофеина в чаша кафе, така че ще ви предложи по-забавено освобождаване и дълготрайно стимулиране, отколкото можете да получите от чаша или две с кафе."

Но освен като стимулатор, брашното на Пърлман запазва антиоксидантите, за които се смята, че играят най-голямата роля за това пиенето на кафе да бъде толкова добро за нашето здраве. Неговият патент бе одобрен през Декември - а това ни кара да се надяваме, че правим стъпка напред към кофеиново всичко.