+359 (2) 439 8104
Безплатна доставка над 70лв.

Chemex - Кафеварка за 6 чаши кафе

Chemex - Кафеварка за 6 чаши кафе

96.00лв

Информация за продукта

Chemex - Кафеварка за 6 чаши кафе

Кафеварката Хемекс е алтернативен уред за приготвяне на кафе.
Произвежда се от Chemex Corporation в Питсфийлд Масачузетс.
Уредът е създаден през 1941 година от химика Питър Шлумбом с цел подобряване на филтърния тип инфузия.
Препоръчва се за приготвяне на еднотипни кафета.
Разликата в готовата напитка идва от филтрите, които са с 20 – 30% по-плътни от останалите, задържат нежеланите седименти и позволяват на ароматните вещества да преминат в течността. Фината структура на хартията задържа утайките, като в същото време осигурява правилната скорост на филтрация.

Кафето с филтри Chemex се приготвя поне 1 – 2 минути по-дълго от останалите хартиени филтри в съответствие с оптималното време през което горещата вода и смляното кафе си взаимодействат – около 4 минути. Филтърната хартия Хемекс е тежка и нейното предварително изплакване с гореща вода е от съществено значение.

Уредът е изработен изцяло от стъкло, лесен е за почистване, а може би най-голямото му предимство е, че виждате целия процес и можете да го контролирате. При приготвянето могат да бъдат прилагани различни техники, които останалите машини не позволяват: преинфузия или не; изплакване на филтъра; наливане с определена скорост и резултатите от това ще бъдат налице в чашата.

Хемекс почти не се е променил от създаването си и все още има познатата фигура на пясъчен часовник с дървена яка, вързана с каишка от сурова кожа.
Този, който можете да си купите днес е същият като онзи добавен преди 70 години към колекцията на Музея на модерното изкуство в Ню Йорк. Все още малко непознат и странен за нас, Хемекс изглежда вечен и сякаш идва от едно по-рационално и по-вълнуващо, но не толкова далечно бъдеще.

Mатериал: стъкло и дърво
Вместимост: 6 чаши
Крайната цена е с включено ДДС.

БЪРЗА ПОРЪЧКА

Или се обадете на тел. 02/ 439 8104
Търсене по тагове