bg

DABOV Specialty Coffee - Зелено кафе 200.80 гр

DABOV Specialty Coffee - Зелено кафе 200.80 гр

Производител: DABOV Specialty Coffee
Модел: Зелено кафе 200.80 гр
Наличност:
изчерпан
Цена: 9.80лв
Описание

DABOV Specialty Coffee - Зелено кафе 200.80 гр

Съдържание:
Бленд от зелени зърна от три региона - Колумбия, Панама, Салвадор.

Разфасовка: 200.80 гр.

Начин на приготвяне:
Най-добре е зеленото кафе да се свари в кафемашина за филтърно кафе, като пропорцията е 25 гр. зелено смляно кафе на 180 мл. вода. Същата пропорция може да се използва и при други методи на екстракти, напр. джезве или еспресо (8 гр. за 60 мл.).

Полезни свойства на зеленото кафе:
Зеленото кафе, според едно от най-новите проучвания е най-новата мода в отслабването, тъй като е източник на вещество, което спомага топенето на мазнини с до 40% на месец. Този рейтинг нарежда зърната от зелено кафе на едно от първите места по сваляне на килограми без усилие. Веществото, което според учените спомага топенето на мазнини се нарича хлорогенна киселина - съединение, което е силен антиоксидант, засилва метаболизма, има жлъчогонно действие и намалява риска от болести на черния дроб и сърдечносъдови заболявания. Също така хлорогенната киселина забавя освобождаването на глюкоза в кръвта след хранене и служи като превенция за развитието на диабет тип 2.
Хлорогенната киселина се съдържа в редица растения, но в най-големи количества е в суровото кафе, т.е. това, което не е преминало термична обработка. Съдържанието на хлорогенната киселина след изпичане намалява, но въпреки всичко е доказано, че три чаши кафе на ден съдържат достатъчно хлорогенна киселина (около 1 грам), за да се получи терапевтичен ефект.

Според друго проучване консумацията на зелено кафе или зелен чай не би могло да окаже друго действие на човешкия организъм освен засилване на метаболизма, което може моментно да се отрази на телесното тегло. Отслабването с продукти или добавки на основата на зелено кафе е мит и се дължи в най-голяма степен на плацебо ефекта. Според същото проучване не е възможно без намаляване на дневния прием на калории да се постигне намаляване на телесната маса и мазнини. Допълнителният прием на хлорогенна киселина ( от зелено кафе) не може да повлияе при загубата на мазнини, затова приема на напитки, приготвени от зелено кафе е напълно излишен.

Кафетата DABOV Gourmet Cafe се избират след многобройни дегустации и тестове. Подбират се само кафета от плантации, които поддържат качеството и имат подходящи климатични условия за отглеждане на кафе. Нашето кафе е в класацията „специално” и се събира ръчно, пече се в пекарна за гурме кафе и се пакетира до 1 час след печене, за да се запази аромата.
Крайната цена е с включено ДДС.

БЪРЗА ПОРЪЧКАИли се обадете на тел. 02/ 439 8104

DABOV Specialty Coffee - Зелено кафе 200.80 гр