Dallmayr Grand Cru Java Terang е идеален за еспресо, капучино и лате макиато. В чашата се развива по-дълготраен аромат и копринено гладък каймак.
Несмесените Робуста специалитети са рядкост. За Dallmayr Grand Cru Java Terang, се използват само най- добритекачествени Робуста зърна, отглеждани на Gunung Terang територии. Този плътен еспресо вкус се характеризира с изключително богат вкус с фин намек за тютюн.
Произходът на кафето на зърна е в едни от най-добрите райони на света за отглеждане на кафе: остров Ява е разположен наТихия океан "огнен пръстен" - верига от вулканична дейност, която опасва целия Тихи океан. Пръстенът се гордее с 130 вулкана и от тях 40 се намират само на Ява - някои изчезнали и някои доста активни. Тропическият екваториален климат и плодородието на вулканичната почвата предлага идеални условия за отглеждане на кафе.
Името Робуста отразява силния характер на това кафе и неговия чудесен богат аромат. Той не е толкова чувствителен към топлината като сортовете Арабика и е по-малко податлив на атаките на вредители от флората и фауната. Независимо от това, Robusta е много по-чувствителна към ниски температури в сравнение с Арабика, което обяснява защо често се отглежда на ниски височини и по-близо до екватора, а също и защо такива сортове, често се описват като равнинните кафета. The Gunung Terang имението се намира на около 500 метра над морското равнище. Като цяло, съдържанието на кофеин от Робуста зърна е два пъти по-висока от тази на сортове Арабика. Нещо повече, тъй като тяхното съдържание на масло е много по-ниска, каймакът получен от Робуста зърна трае значително по-дълго.
Тегло: 250гр
Да се съхранява на сухо място.
Продуктът е в срок на годност, напечатан върху неговата опаковка.
Крайната цена е с включено ДДС.