Надникнахме във фабриките на Nespresso, за да споделим с вас отговора. :) 

По стандарт безкофеиновото кафе трябва да е със съдържание 0,1% или по-малко кофеин в изпечените кафе зърна и до 0,3% в разтворимите кафе смеси. Процесът по декофеинизация на кафето включва следните етапи - подготовка за извличане на кофеина чрез обработка на зелените кафени зърна с вода или пара, същинско извличане на кофеина чрез вода, химически разтвори или активен въглен и финално изсушаване на зърната, за да бъдат те годни за консумация.
Докато повечето фабрики си служат с различни химикали за извличане на кофеина от кафените зърна, сред които дихлорметан и въглероден диоксид, от Nespresso използват само чиста вода за целта.
За процеса по декофеинизация Nespresso са създали специална технология, при която кафето се обработва единствено с вода, без никакви добавени химикали. Водата разтваря и отмива кофеина от зърната, като същевременно се запазват натуралните аромати на кафето. Резултатът от тази обработка е все така ароматно кафе с характерния за Nespresso богат вкус, почти без следа от кофеин – 0,4 mg за чаша. 
Цялата гама безкофеинови кафетa Nespresso ще откриете тук.