bg

Hario - Coffee Syphon Sommelier

Hario - Coffee Syphon Sommelier

Производител: Hario
Модел: Coffee Syphon Sommelier
Наличност:
В наличност
Цена: 360.00лв
Описание

Hario - Coffee Syphon Sommelier

Впечатляващ метод за приготвяне на добро кафе.
Страна на произход: Япония
Материал: стъкло, силикон, метал

Употреба :

1 . Налейте топла вода в долния съд до желаното ниво (120ml на чаша) . Регулирайте фитила на спиртната лампа до около 3 мм и поставете лампата директно под долния съд. Запалете лампата и се уверете, че пламъкът допира центъра на дъното на долния съд.

2 . Закачете филтъра за горния съд.

3 . Измерете кафето с помощта на мерителната лъжичка и го поставете в горния съд. Една супена лъжица кафе ( 10 грама ) е достатъчно за една чаша. Добавете или намалете количеството кафе в зависимост от това колко силно кафе желаете.

4 . Поставете горния съд под наклон спрямо долния съд преди водата да кипне. Когато водата заври, сложете горния съд, като натиснете леко, без да насилвате.Въздухът се разширява от топлината и кара водата да се издигне в горния съд.

5 . Когато водата от долния съд се издигне до горния съд, разбъркайте леко кафето с лъжица. Загрява се в продължение на около една минута. Внимавайте да не прегрявате стъклото, когато долния съд е празен.

6 . Преместете стойката със съдовете встрани от лампата и угасете пламъка, поставяйки капачето върху фитила. Изчакайте кафето да изтече само в долния съд.

7 . Извадете горния съд, като леко го разклатите напред-назад и го поставете на определената за това стойка.

Вакуум потът е един от най-простите и същевременно най-елегантни уреди за приготвяне на кафе. Първообразът на вакуум пота е балансиращ сифон – уред, при който двата съда са поставени на везна, като към съда, където се топли водата, се свързва противотежест. Основното предимство на вакуум пота е, че е изцяло стъклен и кафето няма досег с пластмаса или метал. Вакуумът осигурява перфектна екстракция и температура на всяко кафе.

Как работи Вакуум потът?

Принципът на вакуум пота е следният – водата се стопля в долния съд и преминава по тръбичка към горната част на уреда, където предварително е сипано смляно кафе. Когато долният съд се изпразни и цялото количество се събере в горния, махаме съда с течен спирт. В резултат на вакуума, който се получава след спирането на нагревателя, готовото кафе слиза по тръбичката в долния съд.

Няколко практични съвета, които да вземете под внимание:

  • Водата във вакуум пот не завира по същия начин, както на котлона. Балончетата са много по-малко като размер и количество.
  • Като допълнение, можете да разбъркате смляното кафе още веднъж след като загасите пламъка. Ако го направите правилно – разбърквайки енергично, без да удряте по тръбичката, ще получите чудесен резултат. При всмукването на кафето обратно в долния съд ще ускорите процеса на филтриране. Ако остатъците в горния съд оформят спретнат купол, значи сте успели!
  • Ако сложите малко стъклено топче в долния съд, то ще циркулира, когато водата достигне точката на кипене и ще спомогне за спадането на повърхностното напражение на водата, а оттам ще предотврати прегряване.
  • Не мокрете външната страна на пота, защото има възможност да се спука.
  • Ако водата в пота стане прекалено гореща – внимавайте. Възможно е уредът да избухне, ако попадне под влияние на вибрация, на външна намеса или дори от своето вътрешно налягане.

Ако искате да впечатлите гостите си, клиентите в заведението Ви или сте планирали романтична вечеря за любимия човек – вакуум потът със сигурност е добра идея!


​Крайната цена е с включено ДДС.

БЪРЗА ПОРЪЧКАИли се обадете на тел. 02/ 439 8104

Hario - Coffee Syphon Sommelier