Само 70.00 лв. до БЕЗПЛАТНА доставка!
+359 (2) 439 8104
Безплатна доставка над 70лв.

Regal Thai Напитка със семе от босилек и маракуя 290мл

Regal Thai Напитка със семе от босилек и маракуя 290мл

2.10 лв.
Към момента продукти без наличност не може да се поръчват!

Информация за продукта

Regal Thai Напитка със семе от босилек и маракуя 290мл

Основни съставки: вода, семе от босилек, захар, аромат маракуя (натурален аромат), гума джелан, натурален оцветител, бета каротин.
Опаковка: стъклена бутилка, 290мл.

Защо сокове със семена

Малко информация за много популярни и не много познат босилек

Първо малко история и легенди

С босилека са свързани много поверия и легенди. В Индия босилекът е „обречен“ на бог Вишну, защото предпазва от ужасната митична змия, която „убива с очи“. В Египет се е използвал при балсамирането на мъртвите. По време на Римската империя поднесен стрък босилек е бил знак за изразяване на любов. В Мексико се е смятало, че ако носиш стръкче босилек в джоба си, това ще ти донесе пари, а любимият човек ще ти е вечно верен. В Европа през средните векове хората смятали, че под него се развъждат скорпиони. От гръцки неговото име се превежда като „крал”, а според индийската религия той е свещен аромат.

Сега малко наука

Той е изключително добър източник на желязо, витамин К, калций, витамин А, манган, магнезий витамин С и калий. Като допълнение той е източник на диетични фибри. Множество изследвания потвърждават неговите ползи върху човешкият организъм. Флавоноидите съдържащи се в босилека осигуряват защита на клетъчно ниво. Спомага за ДНК – а защитата и притежава антибактериално действие. Висенин и ориентин – два водоразтворими фловоноиди защитават клетъчните структури и хромозомите от радиация и вредни емисии. Приемът осигурява защита от бактериално развитие. Притежава противовъзпалителни свойства. Хранителните вещества съдържащи се в растението са от изключително значение за справяне със сърдечно съдови заболявания.

А сега нещо и за семената на босилека

Ако добавите семена от босилек към храната си чрез напитка, вие ще получите следните ползи за вашето здраве и хармония:
1. Семената от босилек помагат при стомашно – чревни проблеми. Те влияят много добре при стомашни спазми, запек, газове и стомашно разстройство.
2. Семената от босилек помагат при лечение на магарешка кашлица. Всъщност босилека е основната съставка при много сиропи за отхрачване и медикаменти против кашлица.
3. Босилека помага при респираторни заболявания.
4. Консумацията на босилково семе води до чувствително ободряване, а от там води до облекчаване на умствената умора, нервно напрежение, меланхолия, депресия и мигрена.

Няма доказателства, че босилковите семена имат нежелани странични ефекти.
Въпреки това,трябва да се внимава при консумация от малки деца, тъй като може да се задавят с набъбналите семена.

Босилекът е изключителен източник на витамин А. Предпазва епителните клетки, клетките които образуват лигавица на многобройни структури в организма – включително и на кръвоносните съдове. Предпазва от свободните радикали и помага за предотвратяване оксидиране на холестерола в кръвта от свободните радикали.

До сега у нас босилекът е по-известен като подправка. В кулинарията е незаменима съставка в много ястия от италианската кухня (спагети, макарони, пица), подправка за печени говежди и птичи меса. От него се приготвя прочутия италиански сос песто.

Надяваме се с тази кратка информация, която ви предоставихме, да сме допрнесли поне малко за популяризирането на босилека и босилковото семе като незаменима билка, за здравословен живот и хармония.

​Крайната цена е с включено ДДС.

БЪРЗА ПОРЪЧКА

Или се обадете на тел. 02/ 439 8104
Търсене по тагове