Състав:

1 бучка мая
- 250мл топла вода
- 500г брашно
- 2 чаени лъжици захар
- 1 айце
- 1/2 чаена лъжица сол
- масло
- захар и канела
- Zuiano Everest

Начин на приготвяне

Бучката прясна мая се разтваря в 250мл топла вода, добавя се: 500г брашно, 2 чаени лъжици захар, 1 яйце и половин чаена лъжица сол. Всичко се разбърква докато стане тесто. Оставя се за около 20мин и след това се размесва още веднъж. Разделя се на две форми, с дължина на тавата ви, и се оставя за още 20мин да постой. Поставете тавата в предварително затоплена фурна на 200градуса за 30мин (печете с включени горен и долен реотан). Хлябът се оставя да изстине през нощта. Нарязва се на малки филийки с дебелина около половин сантиметър, намазват се с масло (или вода). Прави се смес от захарта и канелата и сместта се поръсва добре върху цялата намазана страна на филийките. 
Филийките се поставят във фурна (включена на издухването) за около 25мин на 120градуса да се запекат докато станат хрупкави. 
В кутия за кекс могат да се съхраняват до няколко седмици.
Предложение за сервиране: Могат да се потапят в чаша горещо Zuiano Everest преди консумация.