Този веган сладолед е ароматна комбинация от фъстъчено масло и шоколад с мляко от кашу за изключително богат вкус.
Количество 1кг.
Време: 45мин.   
Състав:

1/2 чаша сурово, сурово кашу
1 чаша захар
1/4 чаша какаово масло
2 супени лъжици плюс 2 чаени лъжици кокосово олио
1/2 чаена лъжица кашерна сол
2 супени лъжици плюс 2 чаени лъжици натурално нерафинирано фъстъчено масло
3 супени лъжици нерафинирано фъстъчено олио
1/4 чаша ситно нарязан черен шоколад
1 чаша плюс 2 супени лъжици кокосово мляко


Начин на приготвяне:

1. Накиснете кашуто за една нощ във вода. На следващия ден, го изсушете и прехвърлете в блендер с 10 супени лъжици вода - пасирайте до гладко пюре.
 
2. Сложете захар и 3 супени лъжици вода в малка тенджера, оставете за 4 минути на слаб огън, докато захарта се разтвори напълно, след това отстранете от огъня. Прибавете какаовото масло, кокосовото олио и сол, изчаквате 2 минути, докато солта се разтвори. Връщаме сместа в блендера като добавяме суровото кашу, кокосовото мляко, фъстъченото масло и фъстъченото олио. пасирайте. Изстудете сместа в хладилника, прехвърлете в машина за сладолед и продължете спрямо инструкциите на производителя докато се разбие и сгъсти. В последния момент преди сгъстяването, добавете шоколада. Сложете готовия сладолед в херметически затворен контейнер, замразате за 4 часа. Сладоледът е най-добър за консумация в срок от една седмица, тъй като за това време той ще се запази замразен.