Ползата на кафето върху кожата

Ето какво прави кафето с кожата Ви!
Ако всяка сутрин, приготвяйки кафето си и след това го изхвърляте в кофата, значи правите нещо погрешно. Може ли използваното кафе да зарадва кожата Ви? Отговорът е, ДА! 
Най-бързият начин за заличаване на стрии, борба с целулита и стягане на кожата стои точно в кухненския Ви шкаф. 
Ето как се случва магията:
1. Кафето омекотява кожата Ви изключително добре
Кафето е най-добрия екфолиант  за прогонване на мъртвата кожа. Изключително чист продукт, който не съдържа тежки химикали, или вредни съставки. Кожата става изключително гладка и приятна на допир.

2. Задвижва кръвообращението
Както първата глътка кафе задвижва сутрин сетивата Ви, така и кофеинът помага на тялото за стимулиране на общата циркулация. Докато се отделят токсини, се намалява риска от стрии и неравномерна кожа.
За постигане на най-добри и бързи резултати използвайте този метод под душа с топла вода.

3.Най-добрата част от събуждането е чаша ароматно кафе
Вдишването на аромата на кафе, преди дори да го отпиете, може да ви развесели. направете няколко дълбоки вдишвания и усетете магията вътре. Повярвайте ми :)

4. Комбинирайте любимите си масла с него
Ако сте запален ексфолиатор, може да имате любовна връзка с кожата си. Докато се отървавате от мъртва кожа и прекалявате, рискувате да се освободите от всички важни хранителни вещества и масла, от които кожата ви действително се нуждае. Опитайте да смесите кафения скраб с любимото си ботаническо подхранване (бадемово масло, кокосово масло, зехтин, витамин Е) за допълнителна хидратация.

5.Чудо за подпухнали очи
Кофеинът намалява подуването и възпалението. Като локално лечение, тази грижа за кожата е насочена по-бързо чрез свиване на кръвоносните съдове под кожата. Очните кремове, съдържащи кофеин, са високоефективни поради много по-малкото слоеве на кожата, в които трябва да проникнат. Най-добрата част е, че е лесно да се направи!
Ето какво ще ви трябва:
- 3/4 c.л. прясно смляно кафе
- 1 с.л.  чист зехтин или кокосово масло
Смесете съставките , нанесете и масажирайте в кожата за около 3-4 минути в областта под очите. Това е чувствителна зона поради тънкия слой на кожата. Прекалено близо до окото може от своя страна да проникне под кожата и да попадне в окото ви и да предизвика дразнене. Опитайте се да го задържите върху горната част на бузите си. След като времето ви изтече, измийте и се насладете на прекрасна кожа.

Бъдете спокойни, дневната ви доза чаша с кафе  ви е от полза отвътре-навън. Така че, сварете онази вкусна, интензивна чаша, която очаквате с нетърпение от снощи и не се страхувайте да я разтриете върху тялото си след това. Буквално :)