Айс кафе макиато лунго с лед и лешникови бисквитки
Състав: 1 капсула Nespresso Vivalto Lungo или Nespresso Decaffeinato Lungo
4 лъжички счукан лед
4 лъжички млечна сметана
4 лъжички кафява захар
какао на прах
За лешниковите бисквитки:
2 белтъка
50гр разтопено масло
50гр захар
50гр брашно
40гр счукани лешника
Произход: Франция
- Пригответе кафето в чаша Лунго (150мл) и добавете захарта
-
Подгответе млечната пяна и я отделете настрани
-
Излейте кафето в чаша, смесете го с разбит лед и гарнирайте с пяната отгоре
-
Поръсете с какао на прах
За лешниковите бисквити:
-
Загрейте фурната до 180°C
-
Разбийте нежно белтъците на пяна, добавете разтопеното масло, брашното и лешниците. Разбъркайте сместа.
-
Оформете малки топчета от сместа и ги поставете в тавата за печене.
-
Използвайте пръстите си за да оформите топчетата на дискове.
-
Печете бисквитите 8-10 минути и ги оставете да се охладят.