Айс кафе макиато лунго с лед и лешникови бисквити 

Състав: 1 капсула Nespresso Vivalto Lungo или Nespresso Decaffeinato Lungo
4 лъжички счукан лед
4 лъжички млечна сметана
4 лъжички кафява захар
какао на прах

Ако и вие обичате кафе на капсули, можете да разгледате:

За лешниковите бисквитки:

2 белтъка
50гр разтопено масло
50гр захар
50гр брашно
40гр счукани лешника
 

Произход: Франция 


За лешниковите бисквити:

  • Загрейте фурната до 180°C

  • Разбийте нежно белтъците на пяна, добавете разтопеното масло, брашното и лешниците. Разбъркайте сместа.

  • Оформете малки топчета от сместа и ги поставете в тавата за печене.

  • Използвайте пръстите си за да оформите топчетата на дискове.

  • Печете бисквитите 8-10 минути и ги оставете да се охладят.