Състав: 1 капсула Nespresso Vivalto Lungo или Nespresso Decaffeinato Lungo
4 лъжички счукан лед
4 лъжички млечна сметана
4 лъжички кафява захар
какао на прах

За лешниковите бисквитки:
2 белтъка
50гр разтопено масло
50гр захар
50гр брашно
40гр счукани лешника
 

Произход: Франция 

  • ​Пригответе кафето в чаша Лунго (150мл) и добавете захарта
  • Подгответе млечната пяна и я отделете настрани

  • Излейте кафето в чаша, смесете го с разбит лед и гарнирайте с пяната отгоре

  • Поръсете с какао на прах


За лешниковите бисквити:

  • Загрейте фурната до 180°C

  • Разбийте нежно белтъците на пяна, добавете разтопеното масло, брашното и лешниците. Разбъркайте сместа.

  • Оформете малки топчета от сместа и ги поставете в тавата за печене.

  • Използвайте пръстите си за да оформите топчетата на дискове.

  • Печете бисквитите 8-10 минути и ги оставете да се охладят.