Само 70.00 лв. до БЕЗПЛАТНА доставка!
+359 (2) 439 8104
Безплатна доставка над 70лв.

LR Super Omega 3 Activ 100.8гр

LR Super Omega 3 Activ 100.8гр

84.90 лв.

Информация за продукта

LR Super Omega 3 activ витамини 100.8гр

Препоръчителна дозировка:3 пъти дневно х 1 капсула
Грамаж: 60 капсули / 100,8 г

Обикновено за мазнините се казва, че консумираме твърде много от тях, че са вредни за фигурата, сърцето и здравето като цяло. Но не всички мазнини са наши „врагове“, някои видове могат да са полезни за нас.
Важно е да знаем, че има различни видове мазнини. Тези, които имат благоприятно влияние в организма, се наричат ненаситени мастни киселини. Те са жизненоважни за тялото (есенциални). Човешкото тяло не може да ги произвежда само и
затова трябва да си ги набавяме чрез храната. Те се различават от т.нар. наситени мастни киселини (съдържащи се в месото,сиренето, яйцата, млякото), без които можем да оцелеем, тъй като организмът ни може да ги произвежда от захари.
Експертите по хранене препоръчват наситените мазнини да съставляват максимум 10% от енергията, доставена от ежедневното хранене. Консумацията на трансмазнини трябва изцяло да се избягва, а останалите мазнини трябва да са ненаситени.
Тайната на ненаситените мастни киселини е в два компонента:линолова киселина (Omega 6 мастни киселини) и линоленова киселина (Omega 3 мастни киселини). Първата се съдържа в растителните масла, по-специално в зехтина и слънчогледовото олио. Втората се среща в морската риба, ядките и растителните масла. Към групата на Omega-3 мастните киселини спадат докозахексаеновата киселина (DHA) и ейкозапентаеновата (EPA).EPA киселините имат уникалната способност да поддържат сърцето в добро състояние. Благодарение на тези субстанции кръвоносните съдове запазват еластичността и естествената си устойчивост.DHA киселините повлияват на правилното развитие на мозъка – те се грижат за него през целия живот. Още по време на бременността се препоръчва увеличена консумация, защото тези киселини допринасят за правилно развитие на мозъка и цялата нервна система на фетуса. Те са важни и след раждането за нормално развитие на всички функции на бебето.Super Omega 3 Aktiv съдържа ненаситени мастни киселини Omega 3 (PUFA), които могат да липсват от храната. Тези мастни киселини защитават сърдечно-съдовата система, а алфалиноленовата киселина помага за поддържане на нормалните нива на холестерол в кръвта. Освен това Super Omega 3 Aktiv съдържа и бета-глюкан от ечемик.

Съвет: Не можем да си позволим да консумираме прясна риба всеки ден. Но всеки ден трябва да снабдяваме организма си с минимум 250 мг DHA. Това е възможно благодарение на Super Omega 3 Activ, съдържащ ненаситени мастни киселини от сардини, скумрия и риба тон от южноамериканската част на Тихия океан. Продуктът не е генномодифициран.

Избрани съставки: рибено масло, масло от вечерна иглика,фибри от ечемик.
Пълният списък със съставки и таблица с хранителните стойности може да намерите на етикета.

Лесно можем ефективно да подпомогнем сърдечно-съдовата си система. Редовната физическа активност и балансираното хранене са ключът към това. Важни хранителни вещества като Omega 3 мастните киселини от мазни морски риби допълнително допринасят за здрава сърдечна функция.
Във времена на свръхексплоатация на моретата и океаните е важно да ползваме ресурсите им отговорно. LR следи постоянно за това, необходимата за добиването на Omega-3 мастните киселини риба да произлиза единствено от устойчив риболов.Тази политика е потвърдена от независимия печат за качество „Friend of the Sea”.

Продуктът е в срок на годност, напечатан върху неговата опаковка.

ЗА ДНЕВНА ДОЗА (3 КАПСУЛИ)
1260 Мастни киселини Omega 3 (mg)
630 EPA (ейкозапентаенова киселина) (mg)
420 DHA (докозахексаенова киселина) (mg)
117 Бета-глюкан от ечемик (mg)

Крайната цена е с включено ДДС.

БЪРЗА ПОРЪЧКА

Или се обадете на тел. 02/ 439 8104
Търсене по тагове