Състав: 
 
2 2/1 ч.ч. бяло брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. канела
15 с.л. краве масло (на стайна температура)
1ч.ч.и 2с.л. кафява захар
2 1/2 ч.л. чист ванилов екстаракт
2 големи яйца (на стайна температура)
1 1/2 ч.ч. шоколадов чипс
1ч.ч. натрошен карамел toffee

Съвет от нас:
За да приготвите най-вкусните еспресо бисквитки, започнете с качествено кафе. В нашия онлайн магазини за кафе ще откриете богато разнообразие от кафе на капсули и дози кафе от различни марки кафе на капсули Tchiboкафе на капсули Долче Густо ценикафе на капсули Nespressoкафе дози Есе и кафе Борбоне на дози

Ако използвате на зърна, погледнете кафе на зърна цени:

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. В средно голяма купа смесете сухите съставки и оставете на страна.В друга купа смесете маслото, захарта (кафявата и бялата) и ванилията. Разбийте с миксер за около 2мин. до получаването на гладка и пухкава смес. Прибавете яйцата и разбийте на бързи обороти за 30 сек. Оставете сместа да почине 5мин. и разбийте отново за 30сек. Внимателно добавете сухите съставки към сместа като разбъркавате с дървена лъжица. Бъркайте до получаването на хомогенна смес. Добавете шоколадовия чипс, натрошения карамел и едро нарязаните кафени зърна.
От получената смес оформете топчета и поставете върху пергаментова хартия за печене (оставете достатъчно място да могат топчетата да нарастнат). Поставете ги в предварително загрятата фурна и печете 11 - 14 мин., докато краищата придобият златист загар.
Оставете бисквитките в тавата да се охладят за 5 мин. преди да ги преместите в по-подходящ съд.

Да ви е сладко.