Еспресо карамелени бисквитки с шоколадов чипс
Състав:
2 2/1 ч.ч. бяло брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. канела
15 с.л. краве масло (на стайна температура)
1ч.ч.и 2с.л. кафява захар
1/2 ч.ч. бяла кристална захар
2 1/2 ч.л. чист ванилов екстаракт
2 големи яйца (на стайна температура)
1 1/2 ч.ч. шоколадов чипс
1ч.ч. натрошен карамел toffee
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 190 градуса. В средно голяма купа смесете сухите съставки и оставете на страна.В друга купа смесете маслото, захарта (кафявата и бялата) и ванилията. Разбийте с миксер за около 2мин. до получаването на гладка и пухкава смес. Прибавете яйцата и разбийте на бързи обороти за 30 сек. Оставете сместа да почине 5мин. и разбийте отново за 30сек. Внимателно добавете сухите съставки към сместа като разбъркавате с дървена лъжица. Бъркайте до получаването на хомогенна смес. Добавете шоколадовия чипс, натрошения карамел и едро нарязаните кафени зърна.От получената смес оформете топчета и поставете върху пергаментова хартия за печене (оставете достатъчно място да могат топчетата да нарастнат). Поставете ги в предварително загрятата фурна и печете 11 - 14 мин., докато краищата придобият златист загар.
Оставете бисквитките в тавата да се охладят за 5 мин. преди да ги преместите в по-подходящ съд.
Да ви е сладко.
Да ви е сладко.